Instagram

Garnélás kókusztejszínes tészta

A napokban készítettem ezt a tésztát, ami saját recept, és végre sikerült egy jó képet is készítenem róla, mielőtt megettem 😀 Többször volt már ilyen, hogy estére “összedobtam” valamit, ami nagyon fincsi lett, de sajnos nem fotóztam le, kép nélkül pedig nem szerettem volna feltölteni ide a blogra a receptet. Úgyhogy fogadjátok szeretettel és igyekszem a későbbiekben a többi saját ötletet is feltölteni.

Hozzávalók:

  •  egy doboz/ csomag nagyobb garnéla rák
  • szárított kakukkfű
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • fél citrom leve
  • olívaolaj
  • spagetti tészta
  • 200 ml kókusztejszín
  • egy kevés növényi tej (én rizstejet használtam)
  • só, bors
  • 1 kávéskanál keményítő

Egy kevés olívaolajon süsd pár percig a rákokat, majd amikor már szép pirosak add hozzájuk a fokhagymát, citrom levét és pár csipet kakukkfüvet. Süsd még pár percig, majd szedd ki egy tálba őket. Közben tedd fel főni a tésztát al dente állagúra. Az előbb használt serpenyőbe öntsd bele a kókusztejszínt, 1 dl növényi tejet és ízesítsd sóval, borssal. Pár perc után mehet bele a keményítő. Amikor már krémes állagú, keverd bele a leszűrt tésztát és a rákokat, majd pár percig kevergesd még a tűz fölött, és, ha úgy érzed mehet még bele egy kevés kakukkfű. Jó étvágyat!

2 Responses
  • Marc
    May 30, 2019

    Tesztelve! Finom nagyon!

    • admin
      May 30, 2019

      <3

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *