Instagram

Tejmentes kakaós csiga

/Please scroll down for the english version/

Hozzávalók/ Ingredients:

rizstej/ rice milk 2,5 dl
porélesztő/ yeast powder 2,5 teáskanál /teaspoon
Liszt/ flour 50 dekagramm
Cukor/ sugar 10 dekagramm
Só/ salt csipetnyi/ pinch
Tojás/ egg 2 darab
Rama Laktózmentes sütőmargarin/ Rama lactose free margarine 18 dekagramm
Rama vanillincukor/ vanillin sugar 1 csomag/ pack
barnacukor/ brown sugar 10 dekagramm
holland kakaópor/ holland cocoa powder 3 evőkanál/ tablespoon

 

Az élesztőt beleszórjuk a cukros- langyos tejbe. Egy tálban összegyúrunk 8 dkg margarint, sót, tojásokat és a lisztet. Beleöntjük az élesztős tejet, összegyúrjuk, ha kell még adunk hozzá lisztet. Letakarjuk, hagyjuk duplájára kelni. A töltelékhez összekeverjük a vanillincukrot, a kakaóport és a barna cukrot. A megkelt tésztát fél cm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a maradék margarinnal, megszórjuk a kakaós cukorral. Jó szorosan feltekerjük és egy késsel 5 cm széles szeleteket vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket, és letakarva további 30 percig kelesztjük. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Fogyasztás előtt porcukorral meghintve tálaljuk.

_____________________________________________________________________________________

Dairy free cocoa roll

Put the yeast into the sugar-tepid milk. In a bowl knead 8 dkg of margarine, salt, eggs and flour. Cast the yeast milk and knead it and if necessary add more flour. Cover and let rise until nearly doubled. Mix the vanillin, cocoa powder and brown sugar. Roll dough into a rectangle. Spread with remaining margarine, sprinkle with the cocoa sugar. Roll up dough and cut 5 cm wide slices with a knife. Place rolls in a baking sheet filled with baking paper and covered for another 30 minutes. Bake for 20 minutes in a 180 degrees C preheated oven. Sprinkle with powdered sugar before serving.

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *